TUTORIAL: Cara Ubah Warna Highlight

Assalamualaikum....
hai, korang mesti bosan kan warna highlight korang asyik warna biru je kan. apa kata korang cuba try test tukar pula warna higlight tu kepada warna kesukaan korang.
jom kita bertutorial........



1- Log in > Dashboard > Design > Edit Html

2- Pastu , korang cari kod kat bawah ini : (Nak cari tekan Ctrl+F)

 a:link {


 3- Copy code kat bawah ni , and paste kan sebelum code yang anda cari tadi tu ok :)

::-moz-selection {
background:#000000;
color:#FFFFFF;
}

::selection {
background:#000000;
color:#FFFFFF;
}


* Ini kegunaan Mozilla Firefox dan Google Chrome saja !


4- save dan lihaat hasilnya! mudah je kan!

Okay, selamat mencuba dan semoga berjaya!
Post a Comment
Open Cbox