TUTORIAL: Gerakan Title Blog

Assalamualaikum...

hai...hehehe..




hari ni aku nak ajar korang buat title blog bergerak. nak tak? kalau nak aku boleh ajarkan. eh, ap? tak tahu macam mana title blog bergerak? hurmmm.. tengok gambar kat atas tuh. kalau nak jelas lagi cuba korang tengok kat tab aku kat atas tuh. nampak tak title blog aku bergerak. hah,, macam tu la..
okay la. jom kita buat sam-sama..



1- Dari dashboard > Design > Add a gadget > Html/Javascript

2- Copy dan paste code berikut dalam ruangan HTML/Javascript



<script language=javascript>
msg = "Title Blog Anda";

msg = "..." + msg;pos = 0;
function scrollMSG() {
document.title = msg.substring(pos, msg.length) + msg.substring(0, pos);
pos++;
if (pos > msg.length) pos = 0
window.setTimeout("scrollMSG()",200);
}
scrollMSG();
</script>


Tukarkan 'Title Blog Anda' dengan apa sahaja yang anda mahu.

3- Save dan lihat hasilnya.:) mudah je kan!



selamat mencuba dan semoga berjaya!!!








Post a Comment
Open Cbox