BBQ Bawah Jambatan Pulau Pinang

24 September 2014...

Assalamualaikum...
Perkara paling menyeronokkan bagi aku  adalah bila dapat bersama kawan-kawan. Kami mungkin berbeza course, berbeza negeri, dan sebagainya, tetapi kami disatukan di bawah satu bumbung PALAPES USM dan lebih tepat lagi di dalam satu keluarga besar KALA RIMBA34.

Sebenarnya aku cuma nak cerita pasal makan-makan yang skuad aku buat malam semalam. Mulanya aku taknak ikut. Tapi bila fikir balik, rugi plak tak ikut. Ni je la pun masa nak bersama skuad aku buat aktiviti luar. Tambah plak makan-makan ni. Takkan tak ikut kot. hahaha. Dan satu lagi, aku jadi jeles jugak bila tengok gambar-gambar XXXX seronok dengan kawan-kawan dia. Aku pun nak seronok jugak and have a great moment with my friend like XXXX. hahaha..

Malam tu hujan. Nasib baik la roomate baru aku ni dah upgrade moto dia jadi kereta. Boleh la aku menumpang. Program ni kami tak collect duit pun. Just masing-masing bagi sumbangan la sikit-sikit. Tapi aku ngan rumate aku ni tak bagi pun. Al maklumlah hujan. Takdan nak pegi beli.

Hampir tiga tahun aku kat Penang nih, tu la first time aku pergi bawah jambatan Pulau Pinang tuh. Bukan apa, sebelum ni dalam surat khabar ada kes kena tembak kat bawah tuh. Takut la jugak aku.

Alhamdulillah program kami malam tu takda apa yang buruk berlaku. Cuma aku agak kurang gemar, bila bawah jambatan tu jadi port pasangan kekasih merendert (bermadu kasih asmaradana la). Waktu kami sampai tu ada satu pasangan makhluk Tuhan ni dok merendert atas moto. Tanpa rasa segan silu dengan kami yang ramai ni. Ye la kan, kalau dah dengan Allah tak malu, apatah lagi dengan manusia kan. Lepas ni kalau ada lagi buat program bawah Jambatan tu mungkin aku tak pergi kot. Aku jadi malu sebab tengok benda-benda macam tuh. Tahu la aku ni pun bukannya alim sangat, tapi benda macam ni memang aku jadi segan. Ibarat macam aku dan kami semua  ni menggalakkan atau membiarkan kemungkaran tuh. Dosa freeee..

Cukuplah pasal tuh, aku nak cerita balik pasal makan-makan nih. Macam-macam la skuad aku yang lain bawak, Ada kentang bakar, sosej, kerang, keropok-keropok, air laici, air berkarbonat, kuih  muih, dan amenda lagi aku tak tahu la.haa...lupa plak. Jagung bakar pun ada.

Sambil-sambil bakar tu kami ada tempah chicken chop. Rm 5. Malam tu makan ayam tu dengan benda-benda lain ni jela. Aku makan macam ni pun dah muak. Pastu aku makan kerang bakar dan sosej satu. Kenyang!.

Lama sikit lepas tu ada awek skuad aku datang bawak kek buat birthday suprise. So Sweeet... Kami nyanyi la lagu happy birthday dan Allah Selamatkan Kamu ramai-ramai. Rasa macam seronok sangat dan meriah keluarga KALA RIMBa 34 ni. Ni kira antara moment yang menjadi ingatan kami bersama la. Aku ni kurang gemar kek yang berkrim , kalau kek coklat memang aku melantak. Tapi malam tu aku melantak jugak kek krim tu. Hahaha..

Sword bearrer..hahaha..rehearsal siap-siap..hahaha

Moga bahagialah hendaknya 

Antara perkara yang paling menarik bagi aku adalah skuad aku dua orang nih. Entah kenapa aku pun tak tahu aku suka kacau dan bahan depa dua nih. Mungkin sebab depa ni sporting dan bukan jenis makan hati kot. (tapi depa dua orang ni kuat makan). hahaha. Dan satu lagi mahkhluk Tuhandua orang ni pun dah faham perangai aku. Boleh beza mana yang serius dan tak serius. Malam tu, si suraya( opps! termention plak) makan sungguh-sungguh. Lawak betoi la budak nih. Tak rugi bawak dia. Dapat elakkan pembaziran. hahaha.
*depa = mereka, diorang

Balik malam tu aku yang sememangnya dah kemengantukkan ni memang lena terus. Mujurlah takda kelas pagi. Samapi sini je la kot coretan aku. Yang lain-lain tu biorlah tersemat dalam kepala hotak aku je. *Sebenarnya aku malas nak tulis.






Antara guys yang hadir...




Roomate aku..haha

Aku ni mana nak reti possing

Ada la jugak gambar aku background Penang Brige


Macam poyoo









Post a Comment
Open Cbox