GAMBAR-GAMBAR MENYENTUH HATI.........


koleksi gambar ini sekadar memaparkan penderitaan dan kesusahan yang dialami oleh makhluk yang bernama manusia di luar sana,.kita mungkin tidak ambil peduli kerana mereka bukan adik beradik kita atau saudara mara terdekat kita,tetapi cuba kita bayangkan jika ini nasib yang dialami oleh ahli keluarga kita?? bagaimana perasaan kita? semestinya kita perlu bersyukur dengan nikmat keamanan yang kita nikmati pada hari,nikmat kemerdekaan yang semakin kurang dihayati oleh generasi muda..adakah adik-adik atau anak-anak kita mengalami nasib sebegini? ..


Benar - benar tersentuh melihat keadaan adik ini....sama - samalah kita berdoa untuk kesejahteraan mereka disana dan semoga Allah kekalkan nikmat yang kita perolehi hari ini..Amin

"Seorang kanak-kanak di Selatan Sudan mengheret mayat ibunya sambil menangis tanpa mengetahui bahawa ibunya telah meninggal dunia akibat dahaga dan kebuluran.. "

Apa nilai gambar ini di mata anda jika anda masih membazir makanan walaupun sebiji nasi atau setitis air?

ImageImage
gambar-gambar ini hanyalah sekadar menyedarkan diri penulis dan juga pembaca. saranan selalulah lihat gambar-gambar begini. carilah di google, yahoo, msn, dan dimana-mana pun supaya kita lebih menginsafi diri. supaya kita lebih menjadi manusia yang besyukur dengan segala kurnian Yang Maha Esa. ya, tidak dinafikan ini bukan negara kita. negara kita aman. makanan berlambak-lambak sehinggakan kajian menunjukkan ramai rakyat malaysia mati sebab terlebih makan. tapi mereka? tak cukup makan!  jika kita tak mensyuuri nikmat yang ada dan kita kecapi  sekarang.tak mustahil inilah yang akan anak cucu cicit kita hadapi kelak.
Imagemiskin, afrika, kebuluran, gambar yang menyayat hati, kebuluran global

Post a Comment
Open Cbox